13 Ekim 2017 Cuma

Contratiempo - The Invisible Guest (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Oriol Paulo ,senaristi Oriol Paulo ve oyuncuları Mario Casas, Ana Wagener ve Jose Coronado olan Contratiempo - The Invisible Guest filminde; Adrian Doria (Mario Casas) sevgilisini öldürmekle suçlanan başarılı bir iş adamıdır. Kendisinin aslında masum olduğunu ispatlamak için avukatı Felix'den yardım ister. Virginia Goodman adında avukat bu davada üç saat içinde yardımcı olacaktır.
IMDB : 8,0/10
Sinemalar : 8,6/10
Rottentomatoes : 7,5/10

Tür : Suç,Dram,Gerilim



Contratiempo - The Invisible Guest Filmi Fragmanı


Contratiempo - The Invisible Guest (2016) Neden İzlenmeli?
Film ters köşenin ana vatanı İspanya yapımı. Nolan'ın Prestij filmi benim için en üst noktalardadır ve bu film gönlümde bir tık Prestij'in alt basamağına yerleşti. Film olayları geriye sararak tekrar tekrar düzelterek ilerliyor. Her seferinde hikayenin başka taraflarını öğreniyoruz fakat bir farkla... Hangi hikaye doğru hangisi yanlış derken ilerliyor konu. Bu cümleden sonraki cümlem spoiler içerebilir,en iyisi okumayı burada bırakın.....
 Film sonlarına doğru bir yerde rengini belli ediyor fakat yok ya ne alakası var deyip normal seyrine devam ediyorsun.

12 Ekim 2017 Perşembe

Aşkın Çekimi - Their Finest (2016) Neden İzlenmeli?

 Yönetmeni Lone Scherfig ,senaristi Gaby Chiappe ( Lissa Evans'ın Their Finest Hour and a Half kitabından uyarlama) ve oyuncuları Gemma Arterton, Sam Claflin ve Bill Nighy olan Hesaplaşma (The Accountant) filminde;yazar Tom Buckley (Sam Claflin)'nin film senaryosu yazması için,Catrin Cole (Gemma Arterton)'u işe aldırmasıyla senaryo yazımı işine başlar. Tom ve Catrin İkinci Dünya Savaşı sırasında İngilizler'in Dunkirk'te geri çekilmesi olayını, ikiz kız kardeşin askerleri kurtarma olayı çıkış noktasıyla film yapmaya başlarlar. Zamanla devletin Amerikalılar'ı savaşa çekme ve halkın moralini yerine getirme amacıyla filme müdahil olurlar.
IMDB : 6,8/10
Sinemalar : 6,8/10
Beyazperde : 4,5/5
Rottentomatoes : 7,1/10

Tür : Romantik,Dram


Aşkın Çekimi Filmi Fragmanı



Aşkın Çekimi - Their Finest (2016) Neden İzlenmeli?
Dönem savaş filmi fakat içinde çok da aksiyon yok,aksiyon bekleyenler biraz sıkılabilir fakat film gayet başarılı.Tom ve Catrin'in yakınlaşması ,sonuçlanması biraz garip geldi fakat genel olarak başarılı notunu da hak eden bir film. Film nasıl çekilir ve aşamaları nelerdir merak edenler varsa bir zamanların ders niteliğinde gibidir.
Not : Filmde aldatmanın olduğunu anlatmak için hep iş üstünde(sevişirken) yakalanmak mı gerekiyor. Türk filmlerindeki kızın hamile olduğunu anlamak için kusma sahnesi olmak zorunda olduğu gibi.

11 Ekim 2017 Çarşamba

Hesaplaşma - The Accountant (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Gavin O'Connor ,senaristi Bill Dubuque ve oyuncuları Ben Affleck, Anna Kendrick ve J.K. Simmons olan Hesaplaşma (The Accountant) filminde;Christian Wolff küçüklüğünden itibaren ailesinin de desteğiyle otizmle uğraşan bir çocuktur ve büyüdüğünde muhasebeci olur. Bir çok muhasebecinin olamadığı kadar başarılıdır. Suç örgütlerin muhasebecilik işini paravan olarak kullanan Christian'ın son aldığı iş hayatını tehlikeye atacaktır.  
IMDB : 7,4/10
Sinemalar : 8,0/10
Beyazperde : 3,9/5
Rottentomatoes : 5,7/10

Tür : Suç,Aksiyon,Dram




Hesaplaşma Filmi Fragmanı



Hesaplaşma - The Accountant (2016) Neden İzlenmeli?
Aksiyon kurgu oyunculuk olarak gayet başarılı bir film. Christian karakterinin özellikle hem işindeki titizlik,odaklanma başarısı hem de silah kullanma başarısı kendine hayran bırakıyor. Biraz dexter ı hatırlattı bana. Özellikle sniper kullanma sahneleri gayet başarılıydı. Senaryonun sevmediğim bir kısmı ise Marybeth Medina karakterinin Christian'ın peşine düşmek için zorlanması sahnesi,çok basit durmuş.

9 Ekim 2017 Pazartesi

Miss Sloane (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni John Madden ,senaristi Jonathan Perera ve oyuncuları Jessica Chastain, Mark Strong ve Gugu Mbatha-Raw olan Miss Sloane filminde;Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) hırslı,hayatının büyük çoğunluğunu çalışarak,strateji geliştirerek, uyku problemi yaşayan bir lobicidir.Çalıştığı firma partronu silah lobisi adına çalışmak için Sloane'ı zorlayınca ve o sırada silah lobisi karşıtı bir firmadan daha iyi bir teklif gelince firma değiştirir. Film, silah lobisi ile Sloane'ın mücadelesini anlatır. 
IMDB : 7,4/10
Sinemalar : 7,6/10
Beyazperde : 3,1/5
Rottentomatoes : 6,5/10

Tür : Dram,Gerilim



Miss Sloane Filmi Fragmanı


Miss Sloane (2016) Neden İzlenmeli?
Miss Sloane karakteri sıra dışı geldiği için her ne kadar onaylanılmasa da saygı duyulacak bir karakter olarak canlandırmada Jessiace Chastain oyunculuğun hakkını veriyor. Sloane bir sahnede şu hikayeyi anlatır ve sırf şu hikaye bile filmi izlemek için merak uyandırıyor : 
"Bir peder genç bir rahibeyi arabayla evine götürüyormuş.Vites değiştirirken elini rahibenin dizine koymuş.Genç rahibe : 'Peder Luka 14:10 u hatırlayın' demiş.Peder utançla elini geri çekmiş.Bir sonraki ışıklarda peder rahibenin kasıklarına elini koymuş.Rahibe,yine aynı şeyi söylemiş.Peder özür dileyerek 'Nefsime hakim olamadım' der.Peder evine gider gitmez Luka İncili'ni alıp 14:10'u okumuş ve şöyle yazıyormuş : 'Arkadaşım daha yukarı çık ki güzelliklere ulaşasın'"

8 Ekim 2017 Pazar

Mısır Tanrıları - Gods of Egypt (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Alex Proyas ,senaristi Matt Sazama, Burk Sharpless ve oyuncuları Brenton Thwaites, Nikolaj Coster-Waldau ve Gerard Butler olan Mısır Tanrıları (Gods of Egypt) filminde;Karanlıklar Tanrısı Set (Gerard Butler) ,Mısır kralını aynı zamanda abisini öldürerek tahta sahip olur. Yeğeni olan Horus'u da yendikten sonra iki gözünü çıkartır ve öldürmeden bırakır. Hırsızlıkta yetenekli olan Bek(Brenton Thwaites), sevgilisinin Horus'a olan inancına güvenerek gözlerini Set'ten çalar. Set'in dünyayı tüm tanrıları öldürürmek istemesi ve tüm güçleri kendinde toplamak istemesi kaosa sebep olacaktır. 

İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3
IMDB : 5,4/10
Sinemalar : 7,1/10
Beyazperde : 3,5/5
Rottentomatoes : 3,4/10

Tür : Fantastik,Aksiyon,Macera



Mısır Tanrıları Filmi Fragmanı


Mısır Tanrıları - Gods of Egypt (2016) Neden İzlenmeli?
Fantastik ve mitoloji sevenler için oldukça güzel bir filmdir. Bu tür mitolojik filmlerde genelde senaryo görsel efektin çok gerisinde kalır ve sadece kısa film parçalarını birleştirmişler gibi durur fakat bu filmde tanrıların kurguları ve senaryo bağlantıları gayet başarılı.Bu kadar düşük puan alma sebebi görsel efektler kaynaklanıyor diye düşünüyorum,çünkü aksiyon sahnelerinin bir çok yerinde kişilerin hareketleri fazlaca yapay hissettiriyor. Küçük bir not: "her kötü şey iyi bir şeye sebep olur";  inancın öğelerinden olan bu düşünce, mitolojik olan bu filmin senaryosunu ve yapısını daha da güçlendirmiş oluyor. 

7 Ekim 2017 Cumartesi

Bu da Nereden Çıktı - Why Him (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni John Hamburg ,senaristi John Hamburg , Ian Helfer ve oyuncuları Zoey Deutch, James Franco ve Tangie Ambrose olan Bu da Nereden Çıktı (Why Him) filminde;Stephanie(Zoey Deutch) babası Ned Fleming (Bryan Cranston) ile iyi bir baba kız ilişkisi vardır,ta ki sevgilisi Laird Mayhew (James Franco)'i babasından ilişkisini saklayana kadar. Laird, Stephanie'nin ailesi ile tamamen zıt karakterlere sahip bir kişiliktir. Bu durumun altından kalkabilmeyi başarabilecekler mi?
IMDB : 6,3/10
Sinemalar : 7,1/10
Beyazperde : 3,5/5
Rottentomatoes : 4,9/10

Tür : Komedi

İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3


Bu da Nereden Çıktı Filmi Fragmanı


Bu da Nereden Çıktı - Why Him (2016) Neden İzlenmeli?
Film, Laird ile Stephanie 'nin ailesinin özellikle de babasının çatışmasından yola çıkılarak yapılan bir filmdir. Laird'in çok farklı karakterini,evini kısaca yaşantısını izlerken gerçek olamayacak kadar farklı gelecektir,hatta bazı şeyler absürd gelecektir.Bu garipliklerle sıradan muhafazakar bir ailenin çatışması sırasında yeterince komik unsurlar bulunmaktadır. Küfür ve bel altı esprilerinden dolayı ailecek izlenecek bir film değildir fakat oldukça komik bir filmdir. Keyifli bir kaç saat için ideal bir film.Küçük bir not: Liard'ın evinde "The Big Band Theory"den tanınan Kelly Cuocco'nun seslendirdiği bir sanal asistan bulunmaktadır. Ben olsaydım Scarlett Johansson'ı tercih ederdim, "Her" filminde yeterince kullanıldığından dolayı tercih edilmemiştir diye düşünüyorum.

5 Ekim 2017 Perşembe

Yaşamın Kıyısında - Manchester by the Sea (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Kenneth Lonergan ,senaristi Kenneth Lonergan ve oyuncuları Casey Affleck, Michelle Williams ve Kyle Chandler olan Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) filminde;Lee Chandler (Casey Affleck) hayattan hiçbir beklentisi, hırsı olmayan kapıcı/hademe olarak hayatını tek bir odalı evde geçiren bir adamdır. Bir gün kalp sorunu olan kardeşinin vefat ettiğini öğrendiğinde kardeşinin oğlunun vekaletini almaya gittiğini bilmiyordu. Hayat ve yaşamakla ilgili sorunları olan Lee'nin bir de üstüne yeğeninin velayetini almanın üstesinden gelmeye çalışacaktır.
IMDB : 7,9/10
Sinemalar : 7,3/10
Beyazperde : 5,0/5
Rottentomatoes : 8,9/10

Tür : Dram

İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3

Yaşamın Kıyısında Filmi Fragmanı



Yaşamın Kıyısında - Manchester by the Sea (2016) Neden İzlenmeli?
Bir çok festivalde adından söz ettiren ve ödül adaylıkları çokça olan film 2016'nın fazlaca ses getiren filmlerindendir. Filmin baş rolündeki Casey Affleck'in efkarı fazlasıyla melankolik geldi,"abicim derdin ne senin" deyip durdum sürekli filmi izlerken. Kolay bir şey yaşamamış kabul ediyorum fakat derdini öğrendiğimde efkarı derdinden daha fazlaymış gibi geldi bana. Film kurgusu, yalınlığı ve oldukça melankolik yapısının fazla olmasına rağmen sonuna kadar izlettiriyor. Babasının ölümünden sonra amcasıyla uyumsuzlukları/uyumları oldukça izlenmeye değer ve gerçekçi duruyor.Festival filmleri sevmem diyenler uzak dursun. 

3 Ekim 2017 Salı

Altın - Gold (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Stephen Gaghan ,senaristi Patrick Massett, John Zinman ve oyuncuları Matthew McConaughey, Edgar Ramírez ve Bryce Dallas Howard olan Altın(Gold) filminde;Kenny Wells(Matthew McConaughey) babadan kalma altın arama şirketinde kötü günler yaşamaktadır.Çıkış yolu olarak bu işlerde isim yapmış olan Michael Acosta(Édgar Ramírez)'yı bulur ve altın çıkarma işinde ortaklık teklif eder.Acosta'nın ismi ve Wells'in iş koparma başarısıyla birleşince küçük bir masayla başlayan şirketi kısa zamanda büyür.Babasından kalan bu firmayı batıracak mı yoksa başarısına başarı mı katacaktır?
IMDB : 6,7/10
Sinemalar : 7,7/10
Beyazperde : 3,0/5
Rottentomatoes : 5,2/10

Tür : Dram,Macera


İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3
Altın Filmi Fragmanı




Altın - Gold (2016) Neden İzlenmeli?
Bazı zamanlar vardır enerjiniz düşük,hiçbir şey yapmak için enerji bulamazsınız ve sürekli olarak yapacağınız işler kapınıza gelir dayanır.Böyle olunduğu anlarda ise azim, şevk ve mücadele örneği bir film izlersiniz,gaza gelirsiniz.Altın filmi de tam da böyle bir filmdir. Wells her türlü olumsuzluğa rağmen pes etmeyen ve babasının bıraktığı mirasın da değerini bilerek çalışan bir altın avcısıdır.Altın işinde Endonezya'da ölümden döner ve hala mücadeleye devam eder.Oyunculuk olarak başarılı bir film,fakat bazı yerlerde senaryodan kaynaklanan aksamalar bulunuyor.Sonuç olarak film sitelerden aldığı ortalama nottan daha fazlasını hak eden ve finalini de gayet başarılı bir şekilde yapan bir filmdir.

1 Ekim 2017 Pazar

Müttefik - Allied (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Robert Zemeckis ,senaristi Steven Knight ve oyuncuları Brad Pitt, Marion Cotillard ve Jared Harris olan Müttefik(Allied) filminde;İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Subayı Max Vatan(Brad Pitt) ve Fransız Marianne Beausejour(Marion Cotillard),Kazablanka'da Alman Nazi Elçisi'ni öldürme görevini beraber gerçekleştirirler. Bu görev sırasında tanışırlar ve birbirlerine aşık olup evlenirler. Amerika'ya dönen çift geçmişlerindeki sırları birbirinde saklarlar ve Max'ın aldığı bir görev sonunda gerçekler ortaya çıkar.
IMDB : 7,1/10
Sinemalar : 7,8/10
Beyazperde : 3,8/5
Rottentomatoes : 6,2/10

Tür : Dram,Aksiyon,Romantik


İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3
Müttefik Filmi Fragmanı




Müttefik - Allied (2016) Neden İzlenmeli?
Dönem filmlerini özellikle İkinci Dünya Savaşı filmlerini sevenler için atmosferi başarılı bir şekilde yansıtıyor.Filmin sonu sürpriz olan filmlerden diyebiliriz,en azından benim için beklemediğim bir son oldu.Aksiyon türünde olan film savaş sahnelerine çok fazla yer verilmiyor. Kazablanka'daki Alman Nazi Elçisi'ni öldürdükleri sahne en aksiyonlu sahne diyebiliriz.Oyunculuklara sadece alkış tutmaktan başka söylenecek laf yok sanırım.

Geliş - Arrival (2016) Neden İzlenmeli?

Yönetmeni Denis Villeneuve ,senaristi Eric Heisserer(Ted Chiang'in Story of Your Life kitabında uyarlama) ve oyuncuları Amy Adams, Jeremy Renner ve Forest Whitaker  olan Geliş(Arrival) filminde;Louise ünlü bir dil bilimi profesörü,Ian ise matematikçidir.Dünyanın on iki bölgesine on iki tane uzay gemisi iner.Tüm dünya bu uzaylıların amacının ne olduğunu,dost mu düşman mı olduklarını anlamaya çalışır.Abd ordusu Louise ve Ian'dan uzaylılar konusunda yardımcı olmalarını ister.
IMDB : 8,0/10
Sinemalar : 7,6/10
Beyazperde : 5,0/5
Rottentomatoes : 8,3/10

İNDİRME LİNKİ 1 İNDİRME LİNKİ 2 İNDİRME LİNKİ 3
Tür : Dram,Gizem,Bilim Kurgu


Geliş Filmi Fragmanı



Geliş - Arrival (2016) Neden İzlenmeli?
Filmin sonunu başta gösteren filmler vardır ve aslında filmin ne kadar iddialı olduğunu gösterir. "Sonunu bildiğin bir hayatı yaşamak ister misin?" der filmin gizemi çözüldüğünde Louise. Yönetmen de buna gönderme yaparak sonunu bildiğiniz filmi izler misiniz diye bizi deniyor aslında ve kendi adıma da söyleyebilirim ki bunda da başarılı oluyor.

267. The Bookshop; movie review

THE BOOKSHOP Cert PG 113 mins BBFC advice: Contains mild bad language For about 45 minutes I was a little bit in love with the quain...